18 відгуків

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (96) 838-41-13
+380 (95) 796-36-25
ВедаЛила

Пажитник, шамбала, фенугрек 100. Зерно та мелений. Індія

30 

  • Немає в наявності
  • Код: 35
Пажитник, шамбала, фенугрек 100. Зерно та мелений. Індія
Пажитник, шамбала, фенугрек 100. Зерно та мелений. ІндіяНемає в наявності
30 
+380 (96) 838-41-13
  • +380 (95) 796-36-25
+380 (96) 838-41-13
  • +380 (95) 796-36-25
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Чим відрізняються всі спеції та приправи від ін. магазину ВедаЛіла, це 120%:

  •  гарантія якості
  • що спеції свіжозмелені
  • екслюзивні суміші та відомі класичні суміші від технолога зі спецій і приправ
  • використовуються тільки натуральні продукти

Пажитник або шамбалу, або фенугрік — Під час замовлення уточнюйте мелений або зерно! 

Пажитник неймовірно ароматна спеція та страви з нею дуже смачні. 

Насіння пажитника:

  • сирі — для заварювання чаю, для приготування пряної пасти, додають у супи й овочеві страви;
  • варені — як самостійна страва;
  • обсмажені цільні — у стравах з овочів і бобових;
  • обсмажені мелені — у пряних сумішах, для приготування різних страв;
  • пророщені — у салатах.

Ще з давніх часів насіння пажитника — інша назва шамбалу — займає велике місце в кулінарії, лікуванні, косметології. Насіння пажитника — це маленькі боби світло-коричневого кольору. 

Насіння пажитника з успіхом використовують у різних національних кухнях.  В Ефіопії та Єгипті шамбалу є компонентом національного хліба. У Греції сире або варене насіння їдять із медом.  У США, де  пажитник особливо популярний, їх додають у всілякі пряні суміші для сендвічів,  гострі закуски та соуси.

Німецькаапсія із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, аналогічна FDA (США), визнала корисність пажитника та затвердила його використання в медичних цілях, зокрема для розчинення слизу та інших виділень, для поліпшення кровообігу та перешкоди росту інфекцій.
Абу Алі Ібн Сіна (Авіценна):
Хільбе пом'якшує горло та біль у грудях, заспокоює кашель і астму, особливо, якщо варити її з медом. Якщо ж варити з оцтом (яблучним), то вона дуже корисна для лікування виразки кишківника, а якщо варити на воді, то корисна від поносу. Олія хільбе корисна від пухлин шлунка. Якщо її олія варити з медом, то це сприяє видаленню щільної вологості (шлаки) з кишки, збільшує виділення сечі та менструальної крові, а також стає корисним для хворих на геморою.
Захворювання органів дихання
Хільбе є одним із найкращих домашніх засобів у разі простудних і легеневих захворювань, її використовують у разі грипу, бронхіту, ларингіту, синуситу, пневмонії, туберкульозу, у разі затяжного, хронічного кашлю, бронхіальної астми.
Рекомендується 2 чайні ложки насіння поварити в 1 склянці води 5-10 хв на повільному вогні з фініками, інжиром або медом (можна комбінувати). Приймати 3-4 рази на день по підлогу склянки пиття. У разі сухого кашлю дуже допомагає молочний відвар хільбе.
У разі болів у горлі можна полоскати настоєм: 2 столові ложки насіння хільбе томити 30 хв. в 0.5 л води, зняти, дати постояти 15 хв, процідити.
Жіноче здоров'я
Сучасні дослідження підтвердили, що хільбе є чудовими ліками для лікування жіночих захворювань. Насіння хільбе містить діосгенін, за структурою та дією, схожий із жіночим статевим гормоном естрогеном. У великих кількостях хільбе діє як сильний стимулятор, що сприяє наведенню менструації та викликає приплив грудного молока. У разі браку молока пийте 3-4 склянки настою насіння хільбе на добу (2 чайні ложки насіння на склянку окропу, заварити з медом).
Спринцівка міцний настоєм (1-2 столові ложки насіння на склянку окропу) успішно застосовується під час лікування інфекційних захворювань статевої сфери, під час запалення матки, піхви та вульви.
Захворювання шлунково-кишкового тракту
Відвар із хільбе очищає шлунок, нирки, кишківник від слизу та шлаків. Настій покриває стінки внутрішніх органів захисною слизкою, що надає цілющий вплив у разі виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки.
Контроль холестерину
Дослідження, проведені в США, показали, що насіння пажитника істотно знижує вміст шкідливого холестерину.

В Індії та Тибеті, де більшість населення віддає перевагу вегетаріанській кухні,   пажитник широко використовують для приготування багатьох страв.

Шамбалу, бувши цінним джерелом білка, у вегетаріанській кухні просто незамінна. Також насіння пажитника багате на залізо, калій, фосфор, магній, вітаміни С, В1, В2, РР. Містять ефірну олію, ензими, амінокислоти.

Застосування насіння пажитника в медицині налічує вже кілька тисяч років. Вони мають сильні протизапальні властивості,   вираженою заспокійливою дією,  добре загоюють рани.

Шамбала  сприятливо впливає на травну, дихальну системи, живить кістковий мозок, кров, плазму, нервові клітини. Тому спектр  її застосування  з лікувальною метою дуже широкий.

Аюрведа рекомендує застосування шамбали під час лікування виразкової хвороби,  дизентерії, водянки, алергічних захворювань, хронічного кашлю, бронхіту, зубного болю, артриту, неврастенії, подагри, діабету, хвороб печінки, зниження рівня холестерину,  для зміцнення жіночого здоров'я.

Сучасні дослідження підтвердили правильність рекомендацій  використання  шамбали  у разі жіночих захворювань. Насіння шамбали містить діосгенін, дія якого схожа на  жіночим гормоном естроген. Її застосування  рекомендовано  в післяпологовому періоді для відновлення жіночого організму та збільшення лактації.

Категорично не рекомендується застосування шамбали під час вагітності, оскільки  вона має стимулювальну дію, і це може спровокувати передчасні роді.

З лікувальною метою застосовують насіння пажитника у формі настоїв (1-2 ч. ложки насіння на склянку окропу, настоювати 5-10 хвилин,  або 1-2 год ложки насіння залитиме 1 ст. кип'яченої води та залишити на ніч. Випити настій  вранці),   мелених насіння з молоком і/або медом (1-2 год ложки на 1 склянку гарячого молока), зовні зовнішнє як кашка з меленого насіння.

Застосовуючи насіння пажитника в їжу як приправ і чай (настою),  можна уникнути багатьох  серйозних недуг. Можна поліпшити здоров'я, якщо опинилися своєму серцю добрякою послугою, запобігаючи відкладенню холестерину на стінках судин.

Термін відправлення будь-яких спецій на сайті ВедаЛілу від 3 днів (робочих) після замовлення.

Пакується в пакет із застібкою. Після отримання цієї ароматної спеції бажано перемістити з тимчасового паковання в скляну, металеву або пластикову тару зі кришкою, що щільно закривається, для постійного зберігання і спеції довго вас потішать своїм смаком і ароматом. 

Помел спецій — під замовлення. Молотими спеції не зберігаються!

Мінімальне замовлення на спеції от 100грн навіть із будь-яким іншим товаром, заявленим на нашому сайті ВедаЛілу.

Характеристики
Основні
Країна виробникІндія
Тип спеційПажитник
Інформація для замовлення
  • Ціна: 30 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner