Чим відрізняються всі спеції та приправи від ін. магазину ВедаЛіла, це 120%:
- гарантія якості
- що спеції свіжозмелені
- екслюзивні суміші та відомі класичні суміші від технолога за спеціями та приправами
- використовуються тільки натуральні продукти
Кумін мелений або в зерні. Під час замовлення уточнюйте мелений або зерно!
Семена використовують як суцільними, так і і меленим, у не обсмаженому і в обсмаженому вигляді. Це одна з найприємніших спецій у кулінарії.
Мелений кумін додають у салати, кисло-молочні продукти, бутерброди. Однак треба врахувати, що за довгого Зберіганні у меленому вигляді він починає сильно гірчити.
Насіння куміну додають у соуси, супи, тушковані та смажені овочі, випічку, вибої з рису та інших круп. Дуже популярний він і в різних розсолах, маринадах, під час засолювання капусти, томатів і огірків.
В Індії кумін (зірка) додається практично до всіх страв. Цю приправу застосовують і як насіння, і в меленому вигляді.
Ця спеція зменшує процес бродіння в шлунково-кишковому тракті, знімає відчуття важкості під час переїдання, тому її здавна додають до страв із гороху, квасолі, картоплі, капусти.
Насіння куміну кладуть у розігріту олію перед основними продуктами, що підсилює аромат страви, надавши йому неповторного східного смак.
Він дуже популярний у станах із спекотливим кліматом. Річ у тім, що ця спеція, як і перцева м'ята, чинить охолоджувальну дію на організм, що в спеку дуже доречна.
Кумін приправа, що здобула популярність не тільки завдяки здатності надавати стравам пряного східного смаку й аромату, але й тому, що має цілющі властивості, використовуваними людьми для оздоровлення не одну тисячу років.
Кумін, корисні властивості. Аюрведа — давня наука про здоров'я — рекомендує вживати кумін окремо або в поєднанні з кардамоном, фенхелем або коріандром у разі захворювань органів травлення, для очищення дихальних шляхів під час бронхіту і «мокром» кашлі для врівноваження нервової системи, для поліпшення роботи нирок.
Крім того, це приправа, яка покращує обмін речовин, підвищує імунітет, покращує кровообіг, збільшує лактацію, виводить з організму шлаки і не переварені відходи їжі. Має сприятливу дію на органи травлення, серце, матку, нервову тканину, м'язи.
Чай із Зіри або Куміна.
Для чаю краще використовувати суміш спецій: куміна, кардамону, фенхелю, коріандру у меленому вигляді (можна в зерні — проварити 5-10 хв) у рівних пропорціях. Заварювати 0.5-1 год ложки на склянку окропу. Дати настоятися ~5 хв.
Цей чай можна пити з молоком. Він покращує роботу травної системи, сприяє виведенню з організму токсинів і непереробленої їжі.
Термін відправлення будь-яких спецій на сайті ВедаЛілу від 3 днів (робочих) після замовлення.
Пакується в пакет із застібкою. Після отримання цієї ароматної спеції бажано перемістити з тимчасового паковання в скляну, металеву або пластикову тару зі кришкою, що щільно закривається, для постійного зберігання і спеції довго вас потішать своїм смаком і ароматом.
Помел спецій — під замовлення. Молотними спеції не зберігаються!
Мінімальне замовлення на спеції от 100грн навіть із будь-яким іншим товаром, заявленим на нашому сайті ВедаЛілу.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Зіра |
- Ціна: 35 ₴